Kadın Hastalıkları ve Doğum Servisi
13 Ocak 2022

Hastanemizin -1. katından yer alan Doğum Servisi bünyesinde bulundurduğu 1 müşahede odası , 1 anne oteli odası, 3 hasta odası (travay), 1 NST odası ve 1 doğum salonu ile toplam 8 yatak ile hizmet vermektedir.

Hastalarımızın tedavileri boyunca rahat bir ortamda bulunmaları için son sisteme sahip hasta yatakları, mini buzdolapları, LCD ekran televizyolar bulunmaktadır. Hasta odalarımız kişisel olup özel hayatın gizliliğine ve hasta mahremiyetine önem verilmektedir. Hasta odalarımızda acil durumlarda kullanılmak üzere hemşire (ebe) çağrı sistemleri bulunmaktadır.Hizmet verdiğimiz her hastaya kimlik tanımlayıcı bileklikler kullanılmaktadır.

Doğum Servisimizde bulunan hasta masalarının düzeni hasta mahremiyetine göre düzenlenmiş olup, anne bebek sağlığı açısından gerekli malzemeler(bebek ısıtıcı, hasta başı oksijen sistemi vs) son sistem olmaktadır. Yine hasta odalarımızda 24 saat sıcak su hizmeti veren tuvalet ve banyo imkanı sunulmaktadır.

Doğum esnasında hastaya gerekli eğitimler ve psikolojik destek verilmesi, doğum sonrasında hastanın odasına alınıp gerekli ebelik bakımlarının  yapılması ve doğum sonu anneye yeni doğan bakımı hakkında gerekli eğitimlerin verilmesi gibi hizmetler Hastanemiz doğum servisinde verilen diğer hizmetlerdendir.

Doğuma gelen hastalarımızın yakınlarına yönelik bekleme odamız doğumhane bölümümüzün hemen yanında yer almaktadır.

Hastanemiz Doğum Servisi çalışanları olarak anne-bebek sağlığını önemsemekte ve bu alanda gerekli hizmeti vermeye gayretle devam etmektedir.